Zaterdag 23 april was het dan zover: de jubileum-activiteit voor de recreatiesporters, scheidsrechters en nog wat andere genodigden kon eindelijk doorgaan 🙂  Na 2 jaar corona-perikelen konden we weer eens een ouderwets gezellig avondje houden.

Na bij binnenkomst een welkomstdrankje te hebben gekregen zocht iedereen een plekje aan één van de tafels op.

Even bijkletsen met je tafelgenoten en toen aan de slag met de eerste vragen van de Atomium-kennisquiz. Sommigen probeerden op slinkse wijze bij andere tafels de antwoorden te bemachtigen.

Al snel mochten we wat lekkers halen bij het buffet. Pasta, stamppot, hete bliksem, gehaktballetjes, spekjes, mexicaanse bonen schotel …… te veel om op te noemen. En de quiz-vragen bleven maar komen.

Wanneer was Atomium’61 opgericht? Wie schreef het lied van de bouw. Wat zag je op de foto’s (zoals de oude verkleedkeet op de Sparrendaal en het verkooppunt in een container, door een groep oneerbiedig een fietsenstalling genoemd), wanneer zijn we begonnen met nordic walking, wanneer met het AKT, van welke organisaties waren de logo’s, welke bekende Atomiaan stond er op de schoolfoto (samen met Rob de Nijs), wat hoorde er niet in het rijtje thuis …….   De organisaties had duidelijk heel veel tijd gestoken in het verzinnen en het op papier zetten van de vragen. 

Toen volgde er nog een toetjesbuffet met ijs, soesjes en een heerlijke fruitsalade terwijl de jury zich ondertussen boog over de antwoorden van de quiz. Er kon niet gediscussieerd worden met de jury over de vragen en de antwoorden, alhoewel één iemand wel een poging deed ;-), maar ze waren onvermurwbaar. Na enig getel bleek dat de groep “tussen de schuifdeur” de meeste vragen goed had beantwoord. Proficiat !!

Na een groot applaus voor de organisatie ging iedereen zachtjes aan weer op weg naar huis. Een ouderwets gezellig Atomium-avondje was weer voorbij en kan in de analen bijgeschreven worden. 

 

 

 

 

Wat een ouderwets gezellige boel!