Nordic Walking is een prettige manier om in de buitenlucht te bewegen. Jong en oud kunnen hier aan deelnemen. Deze manier van wandelen met “stokken”, origineel noemt men ze “poles”, is een techniek apart. Je hebt wel wat instructie nodig om deze poles goed te kunnen gebruiken. Net als met elke andere sport moet je weten wat de beste techniek is om geen blessures te krijgen . Als je het eenmaal in de vingers hebt is het een bijzonder prettige wandelervaring, met als bijkomend pluspunt dat heel veel spieren in het lichaam worden gebruikt en dus getraind.

Het Nordic Walken in groepsverband is ook een gezellige bezigheid. Sociale contacten opdoen terwijl men sportief aan het bewegen is. Naast het lopen is er daarom ook altijd een koffiemomentje na afloop.

Dit sportief bewegen is op elk niveau te doen. Ieder loopt op zijn eigen tempo en naar eigen kunnen. Het is geen competitief gebeuren, dat laten we aan de handballers over.

Iedere week op zondagmorgen gaat er een groep op pad om te Nordic Walken. Samen bespreekt men waar de tocht heen gaat. Kralingsebos, Rhoonse grienden, Lage & Hoge Bergse bos, Hitland, Zuiderpark………allemaal gebieden waar we regelmatig lopen. In de zomermaanden verzamelen we om 9.45u op onze accommodatie aan de Sparrendaal 91, in de wintermaanden verzamelen we om 9.45u bij sporthal de Enk, Enk 134.

Eén à twee keer per seizoen worden er bij voldoende belangstelling technieklessen verzorgd zodat nieuwe leden zich de basistechniek eigen kunnen maken. Als er op korte termijn geen lessen zijn kunnen beginners tijdens de wekelijkse loopuurtjes individueel instructie krijgen.

Vanuit het preventiebudget van VGZ kan men hier 8 maanden zonder kosten aan deelnemen.

Voor meer informatie: recreatiesport@atomium61.nl