Gijzelsoftware, VPN, 2 Factor Authenticatie, Phishing (nep-) mails, Whatsapp fraude, nephelpdesk Microsoft / Google, Malware, virussen……. Steeds meer horen we in het nieuws dat er slachtoffers zijn gevallen door digitale gevaren.

Op zaterdag 13 mei van 13:00 tot 16:00, geef ik een workshop waarbij ik in eenvoudige termen uitleg ga geven over alle vormen van deze digitale gevaren. Daarbij geef ik aan wat het is, hoe je het kunt herkennen en wat je ertegen kan doen. Je hebt geen technische voorkennis nodig. En ja, deze workshop heb ik in 2005 ook gegeven, dus voor de ‘oudere’ leden zal dit een goede update zijn naar de laatste digitale gevaren aangezien er veel veranderd is sinds 2005.

Geef je op door een email te sturen naar secretariaatatomium61@gmail.com zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Neem vooral je mobiele telefoon, laptop/PC of zelfs je thuisrouter mee zodat we hiernaar
kunnen kijken.

Onderwerpen die ik ga behandelen zijn:
– Hoe werkt internet eigenlijk?
– Wat zijn de gevaren (via email, social media, thuisnetwerk)?
– Hoe werkt jouw thuisnetwerk en (Ziggo/KPN) router en WiFi?
– Hoe herken ik de digitale gevaren?
– Wat moet ik doen om deze gevaren tegen te gaan?
– Ik ben slachtoffer (gehackt, gegevens kwijt, identiteit gestolen), wat moet ik doen?

Daarnaast hebben we genoeg tijd voor vragen en zal ik proberen deze ter plekke te
beantwoorden.

Groeten,
Andre Brugman

Veilig Internetten Workshop