Het seizoen is al weer een tijdje bezig. Gelukkig blijven de corona-maatregelen uit en die zullen er ook niet komen zoals het er nu uit ziet. Dat betekent dat we kunnen blijven sporten zoals vanouds.

Bij de handballers zijn de resultaten wisselend. Heren 1 doet het goed in de eerste divisie, ze worden al kampioenskandidaat genoemd op Handbal Inside. Dat lijkt ons wat voorbarig gezien het aantal wedstrijden dat nog gespeeld moet worden. Dames 1 begon de competitie met 3 verliespotten wat ze daarna weer goed maakten door 3 wedstrijden te winnen. Dames 2 heeft nog 0 punten, maar dat zullen er ongetwijfeld meer worden. HS2 een zelfde verhaal, nog weinig punten, maar de competitie is nog lang. DAj speelt hun wedstrijdjes mee in de middenmoot, HAj heeft de 2 voorlopige koplopers verslagen, dus dat belooft een mooi resultaat aan het eind van de competitie.

En de zaterdagjeugd? GCj staat voorlopig eerste in hun poule.  De DCj deelt de eerste vier plaatsen met drie andere teams, de Djeugd speelt voor wat ze waard zijn, helaas zijn tot nu toe de tegenstanders een maatje te groot. En de Fjeugd? Daar worden geen standen van bijgehouden. Die spelen hun toernooitjes waarbij winnen of verliezen niet belangrijk is. De Superballers hebben wekelijks een leuk gevarieerd sportuurtje olv Manouk en haar twee jonge assistentes.

Bij de recreatieporten druppelen de nieuwe deelnemers langzaam binnen. Zo staan er bij Zuid in Beweging nu al 14 deelnemers op de lijst. De Jeu de boulers, de Nordiccers en de mensen van het Seniorensportuurtje maken het samen gezellig tijdens en na hun wekelijks beweeguurtjes. Het aantal deelnemers blijft bij die groepen redelijk constant. Bij het Seniorensportuurtje is op dit moment zelfs een inschrijfstop. De tennissers slaan hun wekelijkse balletje, maar vinden de 3e helft net zo belangrijk. Of zelfs belangrijker? 😉 Bij de SchoolSportVereniging hebben we op dit moment 2 groepen van respectievelijk 23 en 25 kinderen. Voor een aantal GemengdeLeefstijlInterventie-groepen zijn clinics gegeven. RotterdamSportsupport heeft folders voor ons gemaakt om ZiB te kunnen promoten en zal daar ook op hun sm aandacht aan geven.-

Halloween is gevierd en nu komen de december-activiteiten er weer aan. De Grote Club Actie is afgelopen, er is een heel mooi bedrag opgehaald voor het jeugdkamp. Dat wordt aangevuld met de opbrengst van de verkoop van de door de damessenioren zelfgemaakte taarten en cup-cakes. Hulde voor hen!

Kortom, alles loopt, geen reden tot klagen, behalve dat we graag het aantal handballers zouden zien groeien. Gelukkig weten een aantal oud-handballeden onze vereniging weer te vinden. Samen met het Sportbedrijf wordt er op dit moment gewerkt aan handbalactiviteiten op twee pleintjes om jeugd enthousiast te krijgen voor onze leuke sport.  

Komende week heeft het bestuur weer haar maandelijkse vergadering. Daar staan o.a. op de agenda Club50 en de besteding voor dit jaar; de nieuwe verenigingsstructuur en hoe gaan we dat verder in het Huishoudelijk Reglement uitwerken en vervolgens uitrollen binnen de vereniging? Wat speelt er  bij de diverse werkgroepen of kernteams zoals ze ook wel genoemd worden? En daarnaast staan er nog een aantal punten op de agenda rond lopende zaken.

Heb jij nog punten die het bestuur zou moeten weten en/of zou moeten bespreken? Geef dat dan voor maandag door aan André en Marijke: voorzitteratomium61@gmail.com

 

Namens het bestuur,

Marijke Bohnen

Van het bestuur