….we wisten dat die zou komen ( om een beroemde regel van een nationaal lied aan te halen)

Maar om bij Atomium te blijven, zaterdag 2 juli 2022 stond al sinds vorig jaar vast als de dag waarop een aaneenschakeling van festiviteiten plaats zou vinden in het kader van het inmiddels 61-jarig bestaan.

Uiteraard ging er het een en ander aan de viering vooraf. Uitnodigingen versturen, wat inkopen, zoals een 2 tal tenten en uiteraard moest er ook wat te drinken en eten zijn. Wat extra tafels huren, zowel om te zitten als te staan. O, ja om de feestvreugde te verhogen wat ballonnetjes, vlaggen, lichtjes enz. Oké, deze slechts 3 regels vertegenwoordigen heel wat brainsessies en dagen om uit voeren, maar het resultaat mocht er zijn.Om het zo ver te krijgen, was er heel wat menskracht ingeschakeld en liep de uitvoering zaterdagmorgen – waar er ook vrijdags al heel wat werk verzet was – als een geoliede machine. Vanaf 15.00uur stond de inloop gepland. En iedereen had er zin in, want om 15.00u liep het echt al vol, zodat het bij de start om 16.00uur al heel druk was. En – ook niet onbelangrijk bij een festiviteit op een buiten locatie – de weergoden wilden ons feestje niet verpesten en zorgden voor extra glans aan ons 61-jarig bestaan.

De receptie en daarmee in samenhang ook een reünie, bevatte de huldiging van een groot aantal jubilarissen. Van een 60 jarig (inmiddels 61 jarig) lidmaatschap tot die van 25 jaar en alle lustra daartussen.  En er was zelfs nog het optreden van de burgemeester uit Ridderkerk, die een wel heel eervolle benoeming uitreikte. 

Tot de komst van de friteskraam waren er meer dan 200 blauwe bandjes uitgereikt en het werd alleen nog maar drukker. Onder al die vele aanwezigen waren er niet alleen leden, vertegenwoordigers van andere handbalverenigingen en organisaties, partners, ouders, supporters, een aantal oud-leden, maar ook een tweetal uit het buitenland overgekomen gasten.

Zo was daar Mogens Johanssen, beter bekend als Mulle, uit Denemarken en preciezer Tommerup. Een heel groot deel van de Atomiumleden uit een wat verder verleden heeft herinneringen aan de zeer geslaagde reizen naar Denemarken en de evenzo vele keren dat wij de Deense handballers ontvingen. Arie Gerschoviz kwam uit de kibbutz Kfar Menachem in Israël. Een onderdeel van ons 20 jarig bestaan bestond uit een vakantie aldaar met een grote groep leden en vanaf die tijd is het contact gebleven. Dat resulteerde een groot aantal keren in een bezoek van een handbalteam in de HB-leeftijd. Zij kwamen een week in augustus, speelden wedstrijdjes tegen onze jeugd en deden aan sightseeing. Eenmaal was er ook een trip naar Tommerup. Waarmee de connectie tussen deze drie landen dus rond is.Nadat de friteskar gearriveerd was, kon er in best een snel tempo, dankzij de beide dames in de kar, onbeperkt allerlei snacks gegeten worden. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Intussen waren de muzikanten gearriveerd en even later kon het feest beginnen. En de feestgangers bleven maar komen. En zo bleef het nog lang gezellig. Met nog een pauzenummer waarin de vele prijzen aan de man en vrouw, die het geluk hadden de juiste loten gekocht te hebben, gebracht werden.

Kortom een geslaagde dag, waar de vele beelden die inmiddels gepubliceerd zijn, nog veel meer tot de verbeelding spreken dan woorden kunnen doen.De jubileumcommissie rest slechts om iedereen die zijn en haar steentje heeft bijgedragen aan het slagen van dit festijn van harte te bedanken. En het jubileumjaar is nog niet voorbij.

Namens de jubileumcommissie
Sari Chrispijn

Dit was dus die dag, dat…..