Zondag 4 februari stond hij op de agenda: de winterse -op weg naar het voorjaar- activiteit voor de recreatiesporters e.a. Rond de kerst/nieuwjaarsperiode was er niets van gekomen om een dergelijke activiteit te organiseren, m.n. door de volle agenda’s van de vrijwilligsters. Wel hebben we voor de kerst op de maandag en de donderdag het jaar afgesloten met lekkere hapjes.

Dus het was nu tijd voor een meer tijdrovende 😉 activiteit. Het programma bestond uit een Br/Lunch met allerlei lekkers van het buffet. Gevolgd door een muzikaal vermaak.

51 dames en heren hadden zich aangemeld, dus dat zou een lekker huis vol worden. En dat werd het ook.

Maar voordat het zondag werd waren er al een aantal vrijwillig(st)ers in touw geweest met het maken van de hapjes, met het klaarzetten van de zaal, met het tafeldekken en met het middagprogramma. Op donderdag en zaterdag werd daar al mee begonnen. Daardoor had men het op de zondag redelijk ‘makkelijk’.

Bij binnenkomst was er koffie met o.a. zelfgemaakte plaattaarten. Nadat iedereen binnen was gedruppeld en welkom was geheten werd het buffet geopend. Soep, broodjes en brood, vleeswaren en kaas, eiersalade, olijven met feta, bleekselderijsalade, mini-pizzaatjes, bladerdeegspiralen, quiches, pastasalades, gehaktballetjes, gevulde wraps, komkommerhapjes en mozarella/tomaat/basilicum-stokjes. Op het brood, de vleeswaren en de kaas na was alles home-made. De dames hadden hun best gedaan.

Nadat iedereen uitgegeten was snel opruimen voor het middagprogramma. De spullen klaarzetten en rollen maar. Nou ja rollen ……. de bingonummers werden digitaal getrokken. Er stond namelijk een senioren muziekbingo op het programma. In plaats van een nummer aankruisen moest men de titel van een liedje raden en dat op de kaart aankruisen. Dit onder het mom van ‘ken jij deze ook nog?’ en ‘als je kunt zing dan mee’. Wat dacht je van  Manuela, Het dorp, Land van Maas en Waal, Engelen bestaan niet, O o Den Haag. Zo waren er 75 liedjes die op de bingokaarten stonden. Het was één feest der herkenning. O ja dat liedje, ja dat was er ook. Hoe was de tekst ook weer? En wie zong het? Het ene liedje werd harder meegezongen dan het ander. De Amsterdamse liedjes waren iets minder populair 😉

x

Maar aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan deze activiteit. Na een leuke en gezellige middag ging iedereen weer naar huis. De vrijwilligers moesten nog even aan de afwas, vegen en opruimen. Met een tevreden gevoel gingen zij tegen 5en ook naar huis. Het was weer een geslaagde activiteit!

De winterse -op weg naar het voorjaar- activiteit