We zijn al weer even terug maar wat kunnen we terug kijken op een leuk paasweekend. 

Vrijdag’s werd er om 5 uur verzameld op de Sparrendaal. Waarna we rond 6 uur met de bus vertrokken naar het Kamphuis in Hengelo. Na een busreis van ongeveer 2 uurtjes werd de bus ontvangen door de leiding en keukenploeg die al aanwezig waren.

Uit de bus, hup naar binnen en even genieten van een kopje soep en een broodje knakworst. 

Even de huisregels doornemen met elkaar en kamer indeling bekend maken en per team je tas halen en snel je bed opmaken want het eerste gezamelijke spel gaat gespeeld worden! Op zoek naar geluiden op volgorde van het kaartje. Denk aan de indiaan, pistolen, een duel, de wolf en natuurlijk cowboys. 

Na het dierengeluiden spel gingen de Superballers en F-jeugd lekker naar bed en was het voor de D- t/m A-jeugd tijd voor de dropping. Hup in het busje en zoek samen met je team en leiding maar de weg terug naar het Kamphuis. 

Laten we het er op houden dat de routes iets groter zijn geworden 😉

Hoelaat was iedereen terug?:

D-jeugd 2:30 uur 

Dames C 3:15 uur 

Heren C 4:15 uur 

Dames A 4:00 uur 

Heren A 6:30 uur

Voor de heren A was er dus weinig slaap. Want de teams werden om half 8 wakker gemaakt zodat er om 8 uur ontbeten kon worden. Na het ontbijt was het tijd voor corvee en de teamspellen. Van hutten bouwen tot de alleskunner, van levend ganzenborden tot taarten versieren, het was er allemaal. 

    

Na het teamspel stond de lunch alweer klaar. Handen wassen en aan tafel. Nadat de buikjes weer gevuld waren met lekkere boterhammen konden we ons weer klaar gaan maken voor het smokkelspel. Hup lekker wandelen richting het bos. Doel van het smokkelspel? Zo veel mogelijk geld binnen halen doormiddel van parels, zilver en goud voor een goede prijs te verkopen. Goede deals te sluiten met de import en export. 

Bij terugkomst stond er lekker wat te drinken en wat fruit klaar en konden alle kinderen nog even vrij spelen op het terrein. Hier en daar waren er na een korte nacht ook nog wat mensen die hun oogjes niet meer open konden houden.

Na het eten van een heerlijke pasta was het alweer tijd voor de Superballers om naar huis te gaan. De ouders kwamen de kids ophalen. In de tussentijd waren er weer teams met corvee en werden de teamspellen weer uitgezet. 

Zondag ochtend wekkers om half 8 en 8 uur weer aan het ontbijt. Dit keer met een lekker gekookt eitje en een paasstol. Nadat de buikjes weer gevuld waren was het weer tijd voor corvee en nog even wat vrije tijd. De leiding kon zicht voorbereiden op het volgende gezamelijke spel. ‘Kraak de kluis’ doormiddel van verschillende opdrachten konden er codes verdiend worden, dit konden goede of foute codes zijn. Aan de groepjes de taak om de 5 codes te ontcijferen. 

Noah, Julia, Jordy, Bobbie, Kicky en Milou is het uiteindelijk als eerste gelukt om de code te kraken en gingen er met de buit vandoor🤠

Na de lunch werd er geoefend voor de bonte avond en is er nog een teamspel gedaan. 

‘s-Avonds konden we lekker genieten van een broodje pulled pork en rijst met kip. Uiteraard was er na het eten ook weer spraken van corvee. Daarnaast werd de zaal omgetoverd tot theater want het was tijd voor de bonte avond. Iedereen in thema kleding klaar voor hun ‘optreden’. De F-jeugd heeft een dansje opgevoerd welke zij geoefend hebben met Qiara en Souraya ’s middags. Maar ze wisten de pasjes super goed en de leiding kon er nog wat van leren 😉.

Daarna was het de beurt aan de D-jeugd, zij hadden een quiz gemaakt en er moesten mensen uit de zaal naar voren komen op de vragen te beantwoorden. Er was zelfs nog een prijs voor de winnaars gemaakt.

De heren C hadden ook een spel show gemaakt. Iets met letters…. ohja Lingo.

Na een korte pauze en veel voorbereidingen in de coulise was het tijd voor het optreden van de dames A, de zaal werd donker en er kwamen allemaal lichtgevende poppetjes naar binnen lopen. Muziek ging aan en de poppetjes gingen dansen. Het zag er spectaculair uit.

Na de dames A was het tijd voor de heren A, hun voorstelling ging over de moord op Sarah, wie had dit gedaan? Er werden gedachtes nagespeeld, gesprekken gevoerd met mogelijke daders en uiteindelijk werd zelfs de moord nog opgelost. 

Iedereen heeft iets moois neergezet en het publiek heeft vol bewondering naar alle optredens zitten kijken. Goed gedaan allemaal! 

Zo dat hebben we ook weer gehad, wat is er na de bonte avond ook al weer……. Aaah ja dat was het! Stoelen en banken aan de kant want het is tijd voor een disco!! Voetjes van de vloer en lekker dansen en zingen met zijn alle. Hier en daar vloog zelfs het confetti om je oren🎉.

Half 11 mooie tijd voor de F-jeugd om lekker te gaan slapen. De D- t/m A-jeugd nog even verder feesten. 

Kwart over 12, tijd om de muziek uit te zetten. Wat gaan we doen? naar bed? nee echt niet. hup warme kleding aan want het is nog tijd voor een spel. Er werden teams gemaakt en elk team kreeg een potje met room. Wat hiermee gedaan moest worden? Schudden tot dat het niet meer vloeibaar was. Want er werden taarten gemaakt. Nou ja, eerst nog even ingrediënten verdienen. Bij elke post kon je een ingrediënt verdienen, taarten bodem, versiering, etc. Doel van het spel? wie maakt de mooiste taart!🎂

Aan het einde van het spel waren sommige heel enthousiast geworden met het schudden van de slagroom want dat was boter geworden😆.

Nu was het dan toch echt bedtijd voor iedereen. Lekker slapen en maandag weer fris en fruitig aan het ontbijt om half 9.

Ja ja, we mochten een uurtje later opstaan. Na het ontbijt nog even een lunchpakketje maken en was de tijd toch aangebroken om op te gaan ruimen. Want ’s middags was het alweer tijd om richting Rotterdam te gaan. Dus met zijn allen corvee. Het ene team deed de afwas, de ander deed de vloer vegen. Doekjes over de tafel en dat was het dan. O nee, bijna vergeten…. De kamers. Ieder teams moest zijn eigen spullen nog opruimen, kamers schoonmaken, bagage in de aanhanger zetten. Kamers goed gekeurd? Top lekker naar buiten. Er was nog een teamspel op de planning.  

Na het teamspel is er buiten geluncht met zijn allen van alle lekkere lunchpakketjes. Nog even kunnen chillen en hebben we het kamp afgesloten met nog één gezamelijk spel. Levend stratego! 

Toen was het alweer 2 uur, en kwam daar de bus aan. De bus die bevestigde dat het kamp weer voorbij was. We gaan naar huis. 

Wat kunnen we terug kijken op een geweldig kamp. Een kamp dat eindelijk weer kon na al die Corona jaren. 

 

We hebben ontzettend genoten met zijn allen. 

 

Dankjewel dat je er bij was en op naar volgend jaar. 

Liefs, 

Jeugd CC 

 

Wat hebben we genoten! 🤠