Donderdag 17 oktober kregen we het bericht dat Cobi de Ruiter, deelneemster bij het Seniorensportuurtje en Zuid in Beweging, overleden was.

Eind juli had Cobi het bericht gekregen dat er bij haar uitgezaaide  longkanker was geconstateerd. Dat haar overlijden zo kort daarop al een feit was had niemand verwacht.  Het was dan ook een grote schok toen we het hoorden.

Cobi is de moeder van Edwin en de vrouw van Ton. Edwin heeft ooit ook bij ons gehandbald, daardoor waren Cobi en Ton in die tijd vaak aan de zijlijn te vinden. Ook bij de nevenactiviteiten waren zij vaak aanwezig, zoals bij de Israël-reis in 1981. Zij was ook deelneemster bij de trimgroep die we toen binnen de vereniging hadden.

Na het stoppen met handbal van Edwin verloren we ook het contact met Cobi en Ton. Tot zij een paar jaar geleden mee ging doen aan het Seniorensportuurtje. Daar was ze een trouwe, gezellige en enthousiaste deelneemster, ondanks dat die balspelen niet aan haar besteed waren. Het liefst stond ze dan in het doel of achter de lijn om de ballen of frisbees op te vangen. Op een gegeven moment is zij ook mee gaan doen bij Zuid in Beweging op de donderdagmorgen.

De laatste tijd kwakkelde zij wat met haar gezondheid, maar als het even kon kwam ze sporten. Tot op het eind deed ze, soms achter haar rollator, zoveel mogelijk mee aan de oefeningen. Toen ze in juli niet mee kon gaan met het jaarlijkse uitje naar de midgetgolfbaan zei ze ‘jammer, volgend jaar dan maar weer’. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn.

Cobi, je was een leuke gezellige deelneemster, we zullen je gaan missen.

Rust zacht.

In Memoriam